Η 4Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ART WAY TIMA TON ΓΝΩΣΤΟ IΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΧΝΗΣ -ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΛΕΟΝΤΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ !!!!!!!!

Η ART WAY στα πλαίσια της 4ης Διαδικτυακής έκθεσης εικαστικών που παρουσιάζει από 15-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 έχει τιμώμενους καλλιτέχνες τον ΛΕΟΝΤΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ (Ιστορικό Τέχνης –Εικαστικό) και τον ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΔΗ (Πρόεδρο της ΑRT WAY- Εικαστικό - Επιμελητή).
Οι πίνακες της συμμετοχής του κυρίου Πετμεζά στην έκθεση ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές .
ΘΕΜΑ της έκθεσης είναι : «ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ»παρμένο από μία φράση του ΦΡΗΝΤΙΧ ΝΙΤΣΕ .
Οι εκπρόσωποι της ART WAY Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη(Επιμέλεια έκθεσης -Δημόσιες σχέσεις) και Κωνσταντίνος Λαγός(Δημόσιες σχέσεις) αναφέρουν για αυτήν :''Εμπνευσμένοι από τη ρήση του ΦΡΗΝΤΙΧ ΝΙΤΣΕ «ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ» οι καλλιτέχνες της ART WAY δημιουργούν και συναντιούνται εκ νέου με το φιλότεχνο κοινό της 4ης διαδικτυακής μας έκθεσης υπενθυμίζοντας μας το θαύμα της αναγκαιότητας της ψευδαίσθησης γιατί η ουσία γύρω μας βρίσκεται πρωταρχικά στην δημιουργική φαντασία παρά στην αντίληψη. Χρώματα που μεταβάλλονται και μοιάζουν να ζωντανεύουν και να εξελίσσονται στα πλαίσια μια αγωνιώδους προσπάθειας να διαχειριστούμε τις αντιφάσεις και τα παράλογα των καιρών που παρουσιάζονται μπροστά μας με το ένδυμα της αλήθειας. Σε εποχές που εντείνεται ερήμην μας η τάση της οριοθέτηση των πάντων, σκέψεων, λέξεων, συναισθημάτων, επιλογών, δράσεων, οι δημιουργίες που αναδύονται στο χώρο των εικαστικών λάμπουν και αναπτύσσονται με έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο ανοίγοντας διεξόδους στα σύνορα που υπάρχουν ανάμεσα στο φως, στο ημίφως και στο σκοτάδι. Κι εκεί που η αλήθεια τείνει ενίοτε να μας συνθλίψει, η ακτινοβολία και η δόξα των χρωμάτων μας προστατεύει και μέσα από μια μυσταγωγική διαδικασία διεισδύουμε σε μια κατάσταση χάριτος που εντείνει μέσα μας την βαθιά πίστη ότι μέσα από την τέχνη πάντα θα υπάρχει ελπίδα.''
Στις παρουσιάσεις συμπεριλαμβάνονται έργα γλυπτικής, ζωγραφικής, χαρακτικής, αγιογραφίας, ψηφιδωτών, κολάζ, κατασκευές, φωτογραφία.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:ΑΡΓΥΡΗ ΜΑΡΙΑ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΑΠΟΡΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ,ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,ΒΕΚΗ ΜΑΡΙΑ,ΒΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ,ΒΟΓΙΑΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, COLLAROS LIZA,ΗΡΩΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ,ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΒΙΛΛΥ,ΚΕΛΑΗΔΙΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ,ΚΟΜIΤΗ ΕΛΕΝΗ,ΚΟΜΠΙΤΣΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ,ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ,ΛΑΓΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΟΒΑΝΚΑ,ΛΥΕΡΟΥ ΣΟΦΙΑ,ΜΑΥΡΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΩΚΑ,ΜΟΥΤΣΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ,ΜΠΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗ,ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ,ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ,ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑ,ΠΗΤΕΡΣΟΝ ΑΛΙΚΗ,ΠΟΥΛΙΑΣΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ,ΡΟΥΠΑ ΒΑΣΩ,ΣΟΚΟΥΡ ΤΑΤΙΑΝΑ,ΣΤΑΓΚΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ,ΦΥΓΕΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΤΙΜΩΜΕΝΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΠΕΤΜΕΖΑ: Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δημοσιογραφία στο Ίδρυμα Μπότση. Παρακολούθησε ιστορία τέχνης και ζωγραφική στην Ελλάδα ,στην Ευρώπη και στην Αμερική. Έχει παρουσιάσει την εικαστική εργασία του σε 80 ατομικές και σε 111 ομαδικές εκθέσεις ανά τον κόσμο .Έχει αποκομίσει ιδιαίτερα εγκωμιαστικές κριτικές από κορυφαίους κριτικούς για την ποίηση και την ζωγραφική του .Πίνακες του ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές . Έχει γράψει λογοτεχνικά, ποιητικά βιβλία και θεατρικά έργα. Επιμελείται και προλογίζει παρουσιάσεις, εκθέσεις και εκδόσεις. Συμβάλει στην διοργάνωση φεστιβάλ, συμποσίων ,συνεδρίων, πολιτιστικών γεγονότων ,events, happenings , performances και δράσεων για την λογοτεχνία και την τέχνη σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρειες ,Ιδρύματα , Πρεσβείες, Μουσεία, Υπουργεία , κέντρα Πολιτισμού . Παράλληλα συχνά είναι ομιλητής-εισηγητής σε πολιτιστικές συναντήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό . Ασχολείται εμπεριστατωμένα με την ιστορική-θεωρητική έρευνα, εντρύφηση, εκτίμηση και καταγραφή της διαχρονικής τέχνης. Συμμετέχει σε επιτροπές λογοτεχνικών και εικαστικών διαγωνισμών . Έχει πολύχρονες συνεργασίες με σημαντικούς φορείς πολιτισμού και εκδοτικές εταιρίες. Μεταξύ άλλων με το Εικαστικό Κέντρο Αθηνών ,το ART STUDIO EST, τον εικαστικό Θεσμό Βόρειας Ελλάδας ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ, την Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ, την Eλληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού ,τις επιχειρήσεις πωλήσεων αριστουργημάτων τέχνης του Γιώργου Μπόν. Δοκίμια ,ποιήματα , κριτικές ,μελέτες, προσεγγίσεις, αναλύσεις και διατριβές του δημοσιεύονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ . Είναι μέλος της ΕΣΠΗΤ(Ένωση Συντακτών Περιοδικού ,Ηλεκτρονικού Τύπου) και της EFJ(Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ). Έχει συμβάλει εποικοδομητικά, γόνιμα και θετικά στην δομική εκπόνηση και την αλματώδη εξέλιξη του πρωτοποριακού project ,στην εμπνευσμένη προώθηση του εκλεκτικού concept, στην καίρια εξέλιξη της πολιτιστικής διπλωματίας , στην εργονομική διεξαγωγή , στην ανάπτυξη της πολιτισμικής διαχείρισης και της πολιτικής απέναντι στην τέχνη . Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς τέχνης της σύγχρονης Ελλάδας με εμβέλεια σε ευρύ διεθνές επίπεδο. Έχει βραβευθεί για την ποίηση του και την προσφορά του στην σύγχρονη τέχνη . Έχει βιογραφηθεί σε λεξικά και εγκυκλοπαίδειες. Εκτεταμένες αναφορές και δημοσιεύσεις για την παρουσία και τις συνεργασίες του υπάρχουν σε εκδόσεις και στο διαδίκτυο. Είναι πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος ‘’Ο Απελλής ‘’ και επίτιμο μέλος αρκετών επιστημονικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών οργανισμών και πολιτιστικών σωματείων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις